Dosije Lara Kroft homepage
Lara Kroft - pljačkaš grobnica
  Tomb Raider   Lara Kroft   Download   Desktop   Linkovi
 
Ko je Lara Kroft? 1998. godine u Ginisovu knjigu rekorda, pod odrednicu 'kompjuterske igre', dodato je sledeće:

NAJVEĆA SAJBER ZVEZDA

"Tomb Raider, u kojem igra neustrašiva Lara Kroft, je lansirao Eidos Interactive, najveći izdavač i proizvođač zabavnog softvera u Evropi, u novembru 1996. Igra, koju je dizajnirao Core Design, je postala jedna od najprodavanijih video igrica svih vremena, a Laru je američki časopis Time Digital proglasio jednom od 50 najuticajnijih osoba u kompjuterskoj industriji. U novembru 1997. Lara je malo prerađena i dodati su joj novi pokreti za Tomb Raider II, koji je prodat u više od 2 miliona primeraka u roku od dva meseca od izlaska na tržište. Do marta 1998. dve igre su prodate u 6 miliona primeraka širom sveta. 16. marta 1998. Eidos je objavio da je počeo pregovore sa Paramount Pictures za prodaju filmskih prava za Tomb Raider. Sama Lara Kroft se pojavila na više od 80 naslovnih strana časopisa i novina u celom svetu, uključujući i Time Digital iz decembra 1997, za koji je bila odevena u odeću Deda Mraza."


Lara Kroft - najpopularnija cyber heroinaLara Kroft je postala svetski fenomen od kada se prvi put pojavila 1996. Ona je prva žena koja je imala glavnu ulogu u sopstvenoj seriji akcionih igara, što uključuje originalni "Tomb Raider" (Pljačkaš grobnica) zajedno sa "Tomb Raider II: Dagger of Xian" (Zianov bodež), "Tomb Raider III: Adventures of Lara Croft" (Avanture Lare Kroft) i najnoviji "Tomb Raider: The Last Revelation" (Poslednje otkrovenje). Sa ukupnom prodajom od preko 21 miliona kopija (Prim.prev: ne zaboravite da se ovde radi samo o originalnim diskovima - piratske kopije se ne računaju!), igre su bile na vrhu i PlayStation i PC lista najbolje prodavanih igara.

Sigurna, sposobna i nezavisna, Lara je prva virtuelna slavna ličnost koja se održala u svetu pravih, ne-virtuelnih zvezda od krvi i mesa. Pojavila se na naslovnim stranama više od 200 časopisa širom planete; magazin "Time" joj je posvetio naslovnu priču u Decembru 1999.; a krasila je stranice "Newsweek", "Rolling Stone", i Entertaiment Weekly "It" izdanja (u kome se radilo o 100 najkreativnijih ljudi u svetu zabave). Uz to, časopis "Details" je proglasio Laru za jednu od "Najseksipilnijih žena godine" (jedina virutelna ličnost koja je izabrana za to), a "The London Times" joj je nedavno posvetio specijalni dodatak od 16 strana. "Time Digital" je uključio Laru na listu 50 sajber-elite u Americi, stavljajući je među Bila Gejtsa, Endija Grouva, Stiva Džobsa i Džordža Lukasa (Bill Gates, Andy Grove, Steve Jobs, George Lucas).

Lara se takođe pojavila u televizijskim reklamnim kampanjama u SAD, Evropi i Aziji; ona je tema više hiljada sajtova obožavalaca - svaki je stvoren nezavisno od Eidosa - a roba s njenim imenom je donela više od 500 miliona dolara. Larin uspeh je čak inspirisao svetski poznatu Elit (Elite) Modnu Agenciju da razvije virtuelne manekenke; druge kompanije je sada slede.

Tomb Raider igre su do sada izašle u verzijama za PC, Sony PlayStation, Sega Dreamcast, Mac i Game Boy Color.

(Tekst je preuzet sa tombraiders.com sajta i zapravo spada u Paramount obaveštenje o snimanju 'Tomb Raider' filma. U svakom slučaju lepo opisuje značaj i popularnost koju Lara ima u svetu.)

Angelina Jolie kao Lara Kroft u filmu "Tomb Raider"
Larina biografija
Teenage Lara
Intervjui s Larom (na engleskom):
- Bikini Magazin
- GameSpot 1999.
- Intervju s Larom 2050.
- GameSpot UK 1998.
- The Irish Times 1998.
- Prijem kod Lare Kroft
- Esquire Magazine

Trust me on the combat boots

Lara Kroft modeli
- Jill De Jong (2002)
- Lusi Klarkson (2000)
- Lara Veler (1999)
- Nel Mekendrju (1998)
- Rona Mitra (1997)
Tomb Raider film

Lara Croft - autogram

 

© 2000 Dosije Lara Kroft: www.laracroft.co.yu