Dosije Lara Kroft - homepage
Lara Kroft: biografija
  Tomb Raider   Lara Kroft   Download   Desktop   Linkovi
 
Angelina Jolie kao Lara Kroft u "Tomb Raider" filmu   Ime:   Lara Croft   Lara Kroft - naoruzana, smrtonosna, neodoljiva
Nacionalnost:   Engleskinja
Datum rođenja:   14. februar 1967.
Mesto rođenja:   Vimbldon, London
Bračni status:   Neudata
Krvna grupa:   AB-
Visina:   167,5 cm (5'7")
Težina:   55 kg
Mere:
(grudi-struk-kukovi)
  96,5 - 56 - 86,5 cm
(38"-22"-34")
Boja kose:   Kestenjasta
Boja očiju:   Smeđe
Znak
raspoznavanja:
  9 mm pištolj

[NAPOMENA: Larine mere koje sam ovde stavila su prvobitni podaci iz 1996-97. Kada je Nell McAndrew postala model za Laru Kroft, originalne mere su prilagođene njenim (173 cm, 85D-61-91). Pošto se manekenke menjaju svake godine a Lara i dalje izgleda bolje od njih, smatram da joj one prvobitne mere, koliko god bile neverovatne, ipak najviše odgovaraju.]

Porodica
Kćerka Lorda Henšingli Krofta, Lara je odrasla u sigurnom svetu aristokratije okružena tenisom, batlerima i korgijima. Ali sve je to počelo da se menja kada je otišla u čuvenu Gordonstounsku školu i otkrila škotske planine.
Kasnije, u švajcarskoj višoj školi, naučila je veštinu ekstremnog skijanja i provela raspust na Himalajima u potrazi za izazovnijim terenom. Međutim u povratku se avion srušio duboko u planinama i Lara je jedina preživela.
Dve nedelje kasnije, kada je ušla u planinsko selo, njena iskustva su imala ogroman uticaj na nju. Pošto više nije mogla da podnese gušeću atmosferu Britanskog visokog društva, shvatila je se jedino oseća živom kada putuje sama.
Uprkos ovoj drastičnoj životnoj promeni, Lara i dalje zadržava suštinu svog odgoja - najprimetnije svojim kulturnim, aristokratskim izgovorom.
Međutim Larini roditelji, koji su se nadali da će se udati za Erla od Faringdona, nisu baš bili oduševljeni životnim stilom koji je odabrala i prestali su da komuniciraju sa svojom kćerkom - čak su joj ukinuli mesečni džeparac. Erl još čeka.
Kada je u Engleskoj, Lara živi u svojoj kući u Sariju (Surrey) koju je davno nasledila od tetke. Nekada je nije smatrala naročito korisnom ali sada shvata da je, ako ništa drugo, zgodna za čuvanje svih artefakata koje je pronašla na svojim putovanjima. Takođe ima izgrađen teren za trening.

Sportovi
Nije timski igrač. Otkrila je planinarenje dok je bila u Gordonstounu i imala običaj da sama odlazi u brda za vreme badmington treninga.
Takođe je uzela streljaštvo kao dodatnu aktivnost, ali joj je odmah zabranjena jer je bila 'previše zainteresovana'. Ipak, snaga koju je penjanje dalo njenim prstima je postalo korisno kada je stvarno počela da povlači obarače.

Obrazovanje
Privatno školovanje (3-11 godina)
Vimbldon gimnazija za devojke (11-16)
Gordonstoun internat (16-18)
Švajcarska viša škola (18-21)
Vanredno završila studije antropologije i/ili arheologije (22-25?)

Zaposlenje
Lara ne smatra pljačkanje grobnica poslom, pre načinom života - iako je tražila neke arheološke artefakte za novac.
Da bi finansirala svoj radikalni način života, Lara piše putopise. Naslovi do sada uključuju "Tiranosaurus pokušava da mi odgrize glavu" i "Ubijanje Bigfuta". Njena uobičajena pritužba međutim je da nema dovoljno vremena da sve zapiše.

Dostignuća
1996 - Atlantiski Scion
1997 - Dagger of Xian (Zianov bodež); Zlatna Maska
1998 - Pet artefakata vanzemaljskog porekla, uključujući izgubljeni artefakt
1999 - Horusov Amulet i Oklop


Lično

OMILJENI FILMOVI: Deliverance Aguirre, Wrath of God
OMILJENA GRUPA/MUZIKA: Lara je vaspitana da ceni klasičnu muziku, ali od kada je bila gost na U2 Popmart turneji, postala je obožavalac njihove muzike. Takođe je upoznata sa zvukom Nine Inch Nails od strane svoje tetke i smatra ih "dobrom laganom muzikom". Nalazi trans muziku, u principu, dobrom za trening.

Hrana: Iako je vešta kuvarica još od više škole i iako je isprobala većinu egzotičnih svetskih specijaliteta, Lara obično bira 'beans on toast' (pasulj na tostu?!) kada je kod kuće.Lara na Norton Streetfighter-u

Prevoz: Norton Streetfighter motor.

Amajlija: Bilo koji pištolj koji joj je pri ruci.

Hobi: Bilo koji izazovni sportovi. Naročito voli eksperimentisanje sa različitim, često ekstremnim načinima prevoza.

Ambicija: Sa svojim jedinstvenim fizičkim sposobnostima, Lara je sigurno sposobna da obori mnoge svetske atletske rekorde i ne vidi u tome nikakav izazov. Njene glavne ambicije još leže u nedefinisanom svetu grobnica i prošlosti. Takođe je zanimaju pokušaji Brajana Blesda (Brian Blessed) da se popne na Mont Everest. Ako nikada ne uspe, odlučila je da ga odnese tamo na leđima.

Heroji: Sve velike drevne ličnosti koje su dovoljno poštovale sebe da dizajniraju tako komplikovane grobnice da bi bile sahranjene u njima. "Niko se više ne trudi toliko..."

Strahovi: Korgi niraju tako komplikovane grobnice da bi bile sahranjene u njima. "Niko se više ne trudi toliko..."

Strahovi: Korgi (vrsta malog psa) njene Tete koji ju je ujeo nekoliko puta - u vezi koga, za promenu, ne može ništa da preduzme.Vrh stranice

 

© 2000 Dosije Lara Kroft: www.laracroft.co.yu