Dosije Lara Kroft - homepage
DOWNLOAD
  Tomb Raider   Lara Kroft   Download   Desktop   Linkovi
 
Patches - "zakrpe" za sređivanje raznoraznih bagova u TR igrama
Nivoi - demo nivoi za sve Tomb Raider igre i besplatni dodatni nivoi + nivoi koje su napravili obožavaoci
Programi (utilities) - TR programi koje su napravili fanovi, kao i razni korisni programi
Savegame files - snimljene pozicije za sve Tomb Raider igre (na Stelinom sajtu); za snimljene pozicije za Tomb Raider Chronicles kliknite ovde.

Mnogi fajlovi koje možete skinuti s ovog sajta su kompresovani, ili "zipovani", da bi se uštedeo prostor na serveru, ubrzalo skidanje (download) i ponekad da bi se više dokumenata stavilo zajedno.

Da bi skinuli neki od ovih fajlova, kliknite na link. Trebalo bi da možete da birate da li hoćete da otvorite (open) ili sačuvate (save) fajl na disk. Odaberite 'save' i odredite mesto na kojem želite da ga sačuvate - na hard disk, ili disketu. Kada ga sačuvate, proverite da li imate program za ekstrakciju ('raspakivanje'), ili "un-zipping", ove vrste fajlova na vašem kompjuteru (pogledajte dole*). Onda dvaput kliknite na ikonicu fajla da bi ga raspakovali.

Možete raspakovati tekstove opisa i grafičke fajlove (slike) u koji hoćete folder (direktorijum). Onda upotrebite MS Word, Windows WordPad, ili neki sličan program da čitate tekstualne fajlove, i program za obradu slika ili pretraživač (web browser) da pogledate .gif (grafičke) fajlove.

Za snimljene pozicije (savegame fajlove) preporučujem sledeću proceduru:

1. Skinite (download) fajl (opisano gore).

2. Kada budete raspakivali snimljene pozicije, stavite ih u novi folder radije nego u folder u koji je igra instalirana. Ne morate to da radite, ali sprečiće vas da slučajno presnimite sopstvene snimljene pozicije. Takođe možete obeležiti folder tako da zapamtite nivoe ili situacije u kojima su snimljene pozicije.

3. VAŽNO: Vodite računa da ne presnimite neke postojeće snimljene pozicije koje želite da sačuvate. Prebacite ih dalje ili ih iskopirajte iz foldera u kome je igra instalirana (pogledajte pod 4.) u drugi folder.

4. Kada budete spremni da igrate sa novim snimljenim pozicijama, prebacite ih u folder u koji je instalirana igra. Za TR3, 'default folder' je C:\Program Files\Core Design\Tomb Raider III. Za TR2, to je C:\Program Files\Core Design\Tomb Raider II. Za Tomb Raider 1 i Unfinished Business, to je C:\Tombraid. (Da bi se razlikovali, TR1 savegame fajlovi imaju imena kao "Savegame.2", a Unfinished Business "Saveub.2".) Ako ste promenili 'default' mesto kada ste instalirali igru, onda će to biti tamo gde se nalazi fajl Tomb3.exe, Tomb2.exe, Tomb.exe ili Tombub.exe.

5. Pokrenite igru i imaćete nove snimljene pozicije na raspolaganju.

Za skidanje snimljenih pozicija (savegames) posetite Stelin sajt.

*Jedan od najboljih i najlakših za upotrebu programa za 'pakovanje' jeste WinZipTM. Posetite WinZip sajt za informacije, FAQ i on-line podršku. Imate više verzija programa na raspolaganju, uključujući i probnu verziju koju možete besplatno isprobati.

Ako iz nekog razloga ne volite WinZip, postoje mnogi slični programi. PKZip i Drag & Zip su dva najpopularnija. Takođe postoji nekoliko besplatnih .zip programa. Potražite ih sami na Internetu ili posetite Shareware.com za informacije. (Ja koristim WinZip, tako da nemam nikakvog iskustva sa niti mišljenje o drugim programima.)

Ako imate problema sa skidanjem ili otvaranjem nekog od ovih fajlova, obavestite me.Vrh stranice

 

© 2000 Dosije Lara Kroft: www.laracroft.co.yu