Dosije Lara Kroft - homepage
Jill De Jong- Lara Kroft model
  Tomb Raider   Lara Kroft   Download   Desktop   Linkovi
 
Ime Jill De Jong Jill De Jong - Lara Kroft 2002. - kliknite za vecu sliku
Zanimanje Manekenka
Mesto rođenja Hoogeveen, Holandija
Datum rođenja 17. februar 1982.
Prebivalište Holandija
Bračni status Neudata
Visina 183 cm/ 6 ft
Težina 64 kg
Oči zelene
Kosa prirodna plavuša
Grudi 86.5 cm /34"
Struk 66 cm /26"
Kukovi 96.5 cm /38"

Prijatelji i porodica su oduvek mislili da će Džil biti odlična Lara Kroft pošto deli Larinu žeđ za avanturom i putovanjima.

Džil je saznala da je zaposlena kao novo lice Lare Kroft posle nekoliko sastanaka sa tvorcima igre.

Ona kaže: "Gotovo da i nisam spavala noć pre nego što sam saznala jer sam znala da je konkurencija žestoka. Biti Lara Kroft je nešto što sam zaista želela da radim. Primila sam telefonski poziv iz Eidosa i prosto nisam mogla da verujem. Odmah sam pozvala moje roditelje i agenciju. Dok sam shvatila šta se dešava, već sam bila u kolima na putu da mi poprave kostim."

Džilina manekenska karijera je počela sa 15 godina, kada je pobedila na takmičenju za modele u Holandiji. Prva nagrada je bio put u vrhunsku agenciju u Milanu - čim je stigla Džil je ponuđen ugovor. Džil je znala da je završavanje škole najvažnije pa je odložila svoju manekensku karijeru dok nije položila maturu.

"Dan posle mog poslednjeg ispita, odletela sam natrag u Milano da započnem svoju novu karijeru. Mislila sam da ću pokušati da budem manekenka godinu dana i onda se vratiti školovanju kada odlučim šta želim da studiram." Posao je počeo da pristiže i raste, i jedna godina se ubrzo pretvorila u tri.

Kao i Lara Kroft, Džil voli avanturu i sport i uživa da pobeđuje muškarce u njihovoj igri.

"Pre nego što sam postala manekenka igrala sam fudbal, to je nešto što mi stvarno nedostaje kada putujem. Ako se pojavi prilika za utakmicu, niko me ne može zaustaviti. Nedavno sam pitala neke momke u Parizu da li se mogu pridružiti njihovoj utakmici i svi su mi se smejali. 15 minuta posle početka smejali su se svojim suigračima!"

Džilini raniji manekenski poslovi uključuju prošlogodišnju evropsku L'Oreal-ovu kampanju za negu kose. Njen posao ju je odveo na neka od najlepših mesta na svetu, uključujući Kubu, Bahame, Maroko, Jamajku i Kejp Taun, da i ne pominjemo Pariz, Njujork, Majami i Barselonu.

"Kao i Lara volim da putujem, ali moje omiljeno mesto u celom svetu je biti bilo gde sa ljudima koje volim. Mogu biti na najlepšem mestu na svetu ali ništa se ne može porediti sa provođenjem vremena sa mojom porodicom."

Džil je vrlo bliska sa svojim roditeljima i važno joj je što su bili zadovoljni sa njenim izborom karijere: "Tako sam srećna što su mi pružili ovu priliku, uvek su imali poverenja i verovali u mene."

Džil je srećna što će biti manekenka sledećih nekoliko godina, ali bi želela da jednog dana započne sopstveni posao. Trenutno se raspituje o kursevima u londonskoj Evropskoj Biznis Školi.

Vrh stranice

 

© 2002 Dosije Lara Kroft: www.laracroft.co.yu