Dosije Lara Kroft - homepage
"Lara Kroft: Tomb Raider" FILM
  Tomb Raider   Lara Kroft   Download   Desktop   Linkovi
 

Angelina Jolie kao LaraDobitnica Oskara Angelina Jolie ponovo stvara modernog akcionog heroja u filmu “Lara Kroft: pljačkaš grobnica”.

Lara Kroft je rođena kao bogatašica i pripremana u najelitnijim školama. Putuje na opasna i tajanstvena mesta širom planete u potrazi za retkim, izgubljenim grobnicama i davno zaboravljenim carstvima. Govori razne jezike, vrhunski je istrenirana za borbu i ne odgovara nikome, sluša samo želju za avanturom.

Ali sada se mora suočiti sa najvećim izazovom do sada: da pronađe dve polovine artefakta zakopanog u prostoru i vremenu. Posedovati ga znači imati neograničenu moć. Ali da bi stigla dotle, onda se prvo mora izboriti sa moćnim i opasnim tajnim društvom. Sudbina čovečanstva leži u rukama Lare Kroft, junakinje 21. Veka inspirisane najpopularnijim interaktivnim video likom u istoriji.

Angelina Jolie kao LaraParamount Pictures i Mutual Film Company predstavljaju produkciju Lorensa Gordona u saradnji sa Eidos Interactive Limited, "Lara Croft: Tomb Raider," sa dobitnicom Oskara Anđelinom Žoli u glavnoj ulozi i u režiji Sajmona Vesta. Film produciraju Lorens Gordon, Lojd Levin i Kolin Vilson. Džeremi Hit-Smit je izvršni producent, a Kris Keni i Bobi Klajn su ko-producenti. Priču su napisali Sada B. Kuper i Majk Verb & Majkl Koliri, adaptirao ju je Sajmon Vest a autori scenarija su Patrik Maset & Džon Zinman na osnovu serije igara Eidos Interactive-a koje je razvio Core Design. U filmu takođe igraju Džon Vojt, Ian Glen, Noa Tejlor, Danijel Krejg, Lesli Filips i Kristofer Beri. Film nije za decu mlađu od 13 godina zbog akcionog nasilja i malo senzualnosti.

Snimanje filma "Tomb Raider" je trajalo od avgusta 2000. do januara 2001, Laru Kroft naravno glumi Anđelina Žoli (Angelina Jolie), a budžet je bio oko 100 miliona dolara.

Anđelina Žoli (24) je već dobila niz nagrada, uključujući i Oskara za sporednu ulogu u "Girl, Interrupted". Glumila je u filmovima "George Wallace", "Gia", "The Bone Collector", "Pushing Tin", "Playing by Heart", "Foxfire", "Hackers", "True Women", "Gone in Sixty Seconds" sa Nikolasom Kejdžom i "Dancing in the Dark" sa Antoniom Banderasom.

Sve što vas zanima u vezi Anđeline Žoli i Tomb Raider filma možete saznati na sledećim sajtovima: tombraidermovie.com (zvanični sajt), Tomb Raider News Channel, TRmovie.com , Angel J's Tomb Raider 2000 .

MEDIA

Lara i njena Ericsson opremaTomb Raider browser (4.5 MB) - neophodan vam je Windows 95/98/2000/ME/NT, Internet Explorer 4.0 (ili bolji) i veza sa internetom. Za sliku pogledajte zvanični sajt .

Zvanični Tomb Raider movie screensaver (1.3 MB) sa slikama Angeline Jolie kao Lare Kroft

Ericsson Tomb Raider movie screensaver (1.3 MB)

Poster za Tomb Raider film - 130 KB, dimenzije 550x815

Wallpaperi i slike - TRNC, TRmovie.com , Amazing Lara Croft pictures , www.tombraider.co.yu

Reklame/najave za film (Quick Time format) - TRNC, www.tombraiderchronicles.com , zvanični sajt

MUZIKA IZ FILMA

1. Motion Picture Soundtrack se već može naći i kod nas, a spisak izvođača i pesama imate ovde.

2. Original Motion Picture Score je originalna muzika koju je za TR film komponovao Graeme Revell, a lista numera je ovde.

Vrh stranice

 

© 2000 Dosije Lara Kroft: www.laracroft.co.yu