Dosije Lara Kroft - homepage
Tomb Raider: The Last Revelation
  Tomb Raider   Lara Kroft   Download   Desktop   Linkovi
   
Opis Pokreti Oruzja Upravljanje vozilima Strategije i saveti Varanja Patches Demo nivoi Lara i Horusov amulet

Pljačkaš grobnica: Poslednje otkrovenje

Lara krece u svoju poslednju avanturu?"On je senka preko Sunca; on donosi kuge, njegova srdžba će opustošiti sve zemlje i biće nezaustavljiva!"
Prema egipatskoj legendi, Horus, sin svetlosti, je nadmudrio zlog boga Seta i zarobio ga u tajnu grobnicu...
Pet hiljada godina kasnije, Lara Kroft otkriva izgubljenu grobnicu i nesmotreno oslobađa zlog boga Seta, ispunjavajući prastaro proročanstvo o njegovom povratku da bi gurnuo čovečanstvo u tamu!
U trci s vremenom, Lara mora upotrebiti svu svoju pamet i veštinu da ponovo zatvori Seta i spase svet od Sudnjeg dana. Gonjena u svakom trenutku od strane svog najvećeg rivala, beskrupuloznog arheologa Vernera Von Kroja, Lara upušta u putovanje puno otkrića preko Egipta, na kome mora savladati najinteligentnije zagonetke i najpaklenije zamke ikada izmišljene, i suočiti se sa užasavajućim zlom s onog sveta...
Sa više obrta i preokreta od egipatskog lavirinta, ovo je izuzetno uzbudljiva akciona avantura; Pljačkaš grobnica (Tomb Raider) koji zaista nudi... Poslednje otkrovenje.


Lara kada je imala 16 godinaU ovom, četvrtom nastavku u seriji, Lara Kroft se vraća svojim korenima... na više načina. Prvo, pripremni nivoi se dešavaju u Kambodži 1984, gde 16-godišnja Lara uči osnovne stvari od iskusnog arheologa-avanturiste Vernera Von Kroja. Usput, novi igrači uče da vode Laru kroz njenu okolinu, i upoznajemo Von Kroja koji ima važnu ulogu u glavnoj priči, koja se dešava u današnje vreme.

Obožavaocima originalnog Tomb Raidera će biti drago kada otkriju povratak drevnim ruševinama i igri zasnovanoj na zagonetkama što nas je u početku i privuklo. Iako postoji nekoliko različitih lokacija - unutra i napolju, gradske ulice, pustinjski kanjoni i napuštene ruševine - sva akcija se dešava u Egiptu. Predeli oduzimaju dah i, mada je igra manje orijentisana na borbe nego prethodne dve, ipak ima mnogo akcije.

Šta je novo: U "Poslednjem otkrovenju" igra je manje isprekidana, sa kraćim vremenom za 'loading' i glatkijim prelazima između nivoa. Sveukupni izgled nije drastično promenjen, ali predeli i scenografija su lepo izrađeni i sa puno detalja, a dizajneri su dobro iskoristili efekte osvetljenja i providnosti. Sama Lara je glatkija i sa punijim teksturama, bez uglastih zglobova ili rupa u poligonima.

Došlo je i do nekih promena u igranju, inventaru i načinu borbe. One uključuju sposobnost da se kombinuju predmeti, nove pokrete kao penjanje konopcima i ljuljanje na njima, prebacivanje oko uglova dok visite, plus izbor između automatskog i ručnog nišanjenja. "Poslednje otkrovenje" takođe donosi pobednički povratak kompasa i posebne tastere za korake u stranu! Ima i novih oružja, neprijatelja i vozila.Brojne opasnosti vrebaju u egipatskim grobnicama

Snimanje pozicije: Neograničeno na svim platformama. Međutim, na Sony PlayStationu igra vam ne dozvoljava da se vratite u ranije odigrane nivoe, osim ako imate snimljenu poziciju za taj nivo.

Tajne: Postoji 70 tajni u celoj igri. Zvonce se oglasi kada pronađete tajnu, i ekran sa statistikama vodi evidenciju. Na žalost na njemu ne piše koliko tajni ima u svakom nivou, pa ukoliko ne pogledate opis, nećete znati da li ste sve pronašli. Tajne se sastoje od municije, paketića za prvu pomoć i povremeno oružja. Nema bonusa za pronalaženje svih tajni u jednom nivou ili celoj u igri.

Dodatni nivoi: Nema bonus nivoa i dodatnih misija za sada. Međutim, londonske dnevne novine "Tajms" (Times) su se udružile sa Eidosom i izdale specijalni ekskluzivni nivo napravljen uz pomoć TR4 engine-a. U ovoj mini-avanturi, Lara istražuje novootkrivenu oblast Tutankamonove grobnice. Kliknite na sliku za detaljan opis nivoa, a za linkove za download pogledajte ovu stranicu.


MINIMALNI HARDVERSKI ZAHTEVI:
Kompjuter:
IBM PC ili 100% kompatibilan
Operativni sistem: Microsoft Windows 95/98
Procesor: Pentium 233 MHz
RAM: 16 Mb
CD-ROM: 4x CD-ROM drajv
Grafika: 4Mb SVGA video kartica, kao i 4Mb 3D kartica (100% DirectX 6.1-kompatibilna)
Podržava većinu poznatih 3D akceleratorskih grafičkih kartica (koristeći Direct3D), kompatibilne zvučne kartice i džojstike preko DirectX6.0.

PREPORUČUJE SE:
Procesor: Pentium II 266 MHz (ili brži)
RAM: 32 Mb
CD-ROM: 8X ili brži
Vrh stranice

 

© 2000 Dosije Lara Kroft: www.laracroft.co.yu