Tomb Raider 3 - važne napomene i upozorenja

Bagovi i "zakrpe" (patches)

Ako ste tek dobili igru, preporučujem da skinete prepravljeni tomb3.exe fajl. Na ovoj stranici ćete naći link za patch i objašnjenje šta taj patch radi.

Specifični bagovi za koje ja znam su opisani na stranicama sa opisima za nivoe u kojima se dešavaju. Oni uključuju sledeće:

* TEMPLE RUINS - nevidljivi zidovi. Patch bi trebalo da popravi ovo. Ako igrate na Sony PlayStation-u ili niste instalirali patch za PC verziju, NE SNIMAJTE POZICIJU na naznačenom mestu u opisu, i NE VRAĆAJTE SE TAMO kada odete. Inače, rizikujete da naletite na jedan bag sa "nevidljivim zidom".

Ako instalirate patch, pozicije koje ste snimili pre toga neće raditi.

* Zaglavljivanje na ponovo odigranim lokacijama. Nakon što ste završili jedan set nivoa i prešli sledeću lokaciju, odlučili ste da se vratite na prethodnu lokaciju. Kada ste je odigrali, otkrili ste da ste zaglavljeni i ne možete ići dalje. Patch popravlja ovo zaglavljivanje za Indiju, ali izgleda da ne pomaže za Južni Pacifik ili Nevadu. Ako nemate patch (ili igrate na Sony PlayStation-u) predlažem da se NE VRAĆATE NI NA JEDNU LOKACIJU NAKON ŠTO JE ZAVRŠITE. Ako ste propustili tajne a želite u bonus nivo, ili koristite varanje (PSX), skinite snimljenu poziciju sa Interneta (PC), ili igrajte iz početka.

* COASTAL VILLAGE - izgubljeni zmijski kamen. Nekim igračima se desilo sledeće: kada su postavili jedan kamen u udubljenje u obliku zmijske glave pa se vratili da nađu ostala dva kamena, pojavio se nevidljivi zid namestu gde je bila prva kapija. Rešenje: Prvo pronađite sva tri kamena pa ih onda postavite.

* ALDWYCH - nevidljivi zidovi. Nevidljivi zidovi u lavirintu posle odlaska i povratka. Patch ne popravlja ovo. Nema drugog rešenja za sada, ali rado ću poslati snimljenu poziciju svakome ko zatraži.

* ALDWYCH - spuštena bušilica. Bušilica se spušta ispod nivoa poda tako da ne možete dobiti drugi Solomonov ključ.

* LUD'S GATE - nevidljivi zid. Patch ne popravlja ovo. Jedino rešenje je da ne snimate poziciju od mesta naznačnog u opisu pa dok ne završite tu oblast i dobijete sve tajne. Neki ljudi su doživeli bag u kome se nevidljivi zid pojavljuje i blokira ulaz u prostoriju sa šestom tajnom, a izgleda da ga aktivira snimanje pozicije na određenom mestu.

 

Bag kada igrate drugi put

Ako započnete novu igru čim završite poslednji nivo, imaćete sva oružja i neograničenu municiju. Međutim, postoji bag zbog koga, kada drugi put igrate (sa svim oružjima), možete igrati samo Indiju, zatim prvu oblast koju ste igrali posle nje (pretpostavljam Nevadu), i Antarktik. Zašto se preskaču ostale dve središnje oblasti, i kako da to izbegnete, ne znam.

 

Kojim redom da igrate srednje oblasti

Iako možete igrati tri srednje oblasti (Nevada, Južni Pacifik, London) kojim hoćete redom, predlažem da igrate onim redom koji je ovde dat. Ako vam ne smeta da pokvarite iznenađenje, pogledajte početak opisa za drugi Nevada nivo, High Security Compound - ili samo sledite savet i prvo idite u Nevadu. Takođe, neprijatelji postaju brojniji i teži za ubijanje kada idete kroz oblasti ovim redom.

Što se tiče druge dve lokacije, autor opisa (Stella) je predlagala da se London igra pre Pacifika, ali se na kraju složila sa mnom da je najzgodnije ići redom koji sam ja navela. Iako su u Pacifiku najteži neprijatelji, oružje koje vam najviše odgovara za njih, kao i više nego dovoljno municije, ćete naći na vreme, dok u Londonu nije tako. Jedino u Londonu imate stvarnu potrebu da koristite harpunsku pušku, ali je ne možete naći pre tog mesta na kome vam je potrebna, osim ako ne budete igrali Pacifik ranije.

 
[Tomb Raider III] [Opis - spisak svih nivoa]