DIJALOZI iz svih scena i FMV filmova u Tomb Raideru 3 - INDIJA

SCENA 1 - posle nivoa 1, JUNGLE

Lara otključava kapiju i probija se kroz živi pesak do kampa. Šatori u kampu nose oznaku RX Tech (Reks Tek). U sred kampa šušti satelitski radio. Preko njega se čuje glas sa škotskim izgovorom.
"Tek 4 petici. Da li me čuješ, Tek 5? Tek...Toni, budalo, znam da si tamo!" Posle toga radio crkava.
Iz jednog od šatora se čuje radostan usklik, valjda zbog toga što je radio konačno riknuo.
Lara: "Ima li koga?"
Neki plavi tip, izgleda Toni kojeg su dozivali preko radija, izlazi iz jednog od šatora.
Toni: "Šta je? Šta sad hoćeš od mene?" Toni drži glavu obema rukama kao da će eksplodirati.
Lara: "Ništa tako teško. Jesi li dobro?"
Toni: "Kada bi ste svi vi prestali, bilo bi mi sasvim dobro! Samo sto posto... samo..."
Lara: "Kada biste svi vi prestali? O kome govoriš?"
Toni: "O svima vama, stotinama vas. Pričate i brbljate i rasturate mi mozak..."
Lara:"Pa, nisam sasvim sigurna odakle dolaziš, ali mene samo zanima Infada artifakt. U hramu tamo gore."
Toni: "Vudu magija i sve to, ha? Ja lično ne diram te stvari."
Lara: "To nije vudu. Slušaj, ima li ovde još nekoga sa tobom?"
Toni: "Da, Rendi i Rori..."
Lara: "Rendi i Rori? Gde? Šta svi vi radite ovde?"
Toni: "Pa, oni ostaju tamo gde jesu. U onom hramu. Rekao sam da to ne rade, upozorio sam ih prvo... Sumnjam da rade bog zna šta sada, ispod pola tone blata. Ja? Ja odlazim. Sledećim autobusom odavde. Ova džungla je pustila dovoljno truleži u mene. Dao bih ti isti savet, ali ne deluješ kao tip osobe koja bi ga poslušala... kojoj bi bilo stalo ako bih rekao da će umreti tamo. Hahahaha. Da... Umreti..."

[Sledeći nivo]


FMV2 - posle nivoa 4, CAVES OF KALIYA

Lara izlazi iz mračne džungle na sunce i pokušava da prilagodi oči jakoj svetlosti. Čuje se zvuk motora, a uskoro se i čamac pojavljuje iza okuke i usporava ispred nje. Neko je doziva i maše joj iz čamca da uskoči.
Vilard: "Hej!"
Lara prihvata poziv.
Vilard: "Ne želim da budem pogrešno predstavljen onim retardiranim istraživačem s kojim ste upravo bili, hm..."
Lara: "Lara."
Vilard: "Ja sam doktor Vilard. Lično bih porazgovarao sa Tonijem, ali sam video da ste, po mom mišljenju, vi mnogo bolje obavili taj posao. Zaista, inspirisan sam. Heto bih da vam ponudim drugi posao."
Lara: "Šta? Da hvatam zjale sa još nekim od vaših momaka? Neka, hvala."
Vilard: "Srećom, oni su bili jedini laboratorijski pacovi koje smo pustili napolje. Ne, moj zahtev je da nađete još tri artifakte kao što je ovaj."
Lara: "Pleme Infada je imalo samo jedan ovakav artifakt. Jedinstven je. Uostalom, zašto bi to vas zanimalo?"
Vilard: "Pokazaću vam." On pruža otvoren dlan i Lara mu daje artifakt. "Nije iz Indije, već sa ostrva blizu Antarktika." Dok priča, Vilard skenira artifakt na laptop kompjuteru. "To je u stvari meteroska stena koju su obradili i upotrebili Polinežani koji su nekada živeli tamo, pre mnogo, mnogo godina. Vidite ovo? To je jedinstveno. Nepoznat materijal."
Lara: "Pa kako je dospeo ovamo?"
Vilard: "Stvoren od planeta, izvajan od strane Polinežana, rasprostranjen od strane propalica. Naša iskopavanja i istraživanja su nas dovela do ovoga - dnevnika mornara sa njegovog putovanja na ekspediciji Čarlsa Darvina na brodu HMS Bigl."
Lara uzima knjigu na čijim koricama piše "S. Bar, HMS Bigl, Dnevnik" i počinje da čita: "14. avgust 1834. ..."
Njen glas zamenjuje pripovedačev: "Ovo putovanje postaje suviše dosadno da bih nastavio sa ovim dnevnikom... Moje avanture na moru su blamaža. Jedine priče koje ću moći da ispričam će biti o satima posmatranja ptica, branja i presovanja cveća, i slušanje bogohulnih ideja šefa, Darvina." Stiven piše ovo dok mu galebovi preleću preko glave. Gleda preko okeana u ledeno ostrvo. "Ali to me čak i ne brine sada. Ja samo 'oću hranu. Nešto više od čorbe od povrća u sebi."
Petorica ljudi se ukrcavaju u mali čamac i veslaju do obala zamrznutog ostrva. "Danas, nas petorica smo se dogovorili. Jedini uzorci koje ćemo tražiti će biti meso... čisto, pravo, krvavo meso." Oni prate tragove u snegu do ledene pećine.
Mornar #1: "Nema više snega. Tragovi su nestali."
Mornar #2: "Samo ti nastavi, na tragu smo mu." Oni prelaze uzani ledeni most i stižu do okrugle pećine. Razdvajaju se da je istraže. Mornar #2 uzbuđeno doziva: "Ovde ima nečega!" Zviždi i izvlači artifakt u obliku guštera iz snega.
Pol Kolifild: "Vidi, još jedan! (Mornaru #2) Šta misliš, koliko vrede?"
Stiven proučava velikog drvenog izrezbarenog idola i primećuje još onih čudnih tragova kako vode desno od Pola.
Pol: "Prekasno. Ima ih samo četiri. Ni jedan za tebe."
Stiven: "Pol..."
Pol: "Ša..?" Pre nego što dovrši rečenicu, ogroman vuk ga obara na zemlju. Stiven puca u vuka i on beži.
Mornar #1: "'Ajde, Stivene!" Stiven ostavlja lampu i nosi Pola prema mostu.
Vuk se vraća, liže krv na snegu i prati Stivena i Pola. Životinja počinje da ih juri, a ostali mornari viču: "Stivene, požuri! Brzo!" "Brže! Hajde!"
Životinja ih stiže na mostu i on se ruši. Vuk pada na ledenice ispod, a Stiven i Pol klize kroz tunel i na kraju stižu napolje. Stiven je preživeo, ali Pol nije. Četvorica preostalih sahranjuju Pola.
Mornar #2: "Bolje da niko ništa ne kaže šefu, inače ćemo morati da se vratimo ovamo da uhvatimo to čudovište kao uzorak. Pol je pao u provaliju, okej?"
Mornar #1: "Okej, Stivene?"
Mornar #3: "Amin."

Vilard: "Stiven je na kraju bio jedini preživeli od četvorice. Kada je stigao u London, sujeverno je prodao svoj artifakt pošto je video kako su njegovi drugovi ubijeni ili poginuli sa svojima - jedan ovde u Indiji, jedan u Južnom Pacifiku, i jedan u Nevadi. Mesta na koja bih želeo da odete."
Lara: "Zvuči dobro."

[Nevada] [Južni Pacifik] [London]