LARINA KUĆA - NIVO ZA VEŽBANJE

KAKO DA IZVEDETE QUAD BIKE SA TERENA I VOZITE GA PO CELOM LARINOM IMANJU?

Postoji više načina. Najteži način je da sami pokušavate, jer će vam trebati sati i čelični živci. Drugi, i najlakši, način je da skinete već napravljene savegame fajlove i upotrebite ih u nekom Tomb Raider III demo nivou - Coastal Village ili Jungle, ili ripovanoj verziji igre. Treći je da skinete TR3CheatWin program i sami pravite i menjate savegame fajlove.

NAČIN I - the easy way

Treba vam ili gore navedeni demo, ili ripovana verzija igre (dakle ona za koju vam ne treba CD jer se svi fajlovi snimaju na hard disk). Sami odlučite šta vam se više isplati - skidanje 13.5 MB sa Interneta ili piratski CD (koji možete i da pozajmite od nekoga).

1. U slučaju da imate rip, instalirajte ga, idite do DATA poddirektorijuma, i izbrišite, spakujte ili prebacite negde fajl JUNGLE.TR2. Sada napravite kopiju HOUSE.TR2 i preimenujte je u JUNGLE.TR2. I na kraju, raspakujte savegame fajlove koje ste skinuli odavde u TR3 direktorijum i startujte igru. Imaćete sačuvane pozicije sa Quadbike van terena, u Larinoj kući, čak i na krovu kuće.

2. Ako ste skinuli demo, uklonite fajl SHORE.TR2 (ako imate Coastal Village demo) ili JUNGLE.TR2 (ako imate Jungle demo) iz DATA direktorijuma, iskopirajte HOUSE.TR2 sa Tomb Raider III CD-ROM-a, preimenujte ga u SHORE.TR2 (ili JUNGLE.TR2), raspakujte savegame fajlove i igrajte!

NAČIN II - for advanced users only

Skinite TR3CheatWin (740 KB), pročitajte uputstvo (koje je na engleskom) i dalje se snalazite sami! (Ja nisam ni probala taj program tako da ne mogu da vam pomognem.)

NAČIN III - za opsednute!

Dovezite Quad bike na uzanu zelenu platformu gde su poslednja dva skoka. Kada dođete tamo, idite u rikverc skroz do kraja platforme i držite ručnu kočnicu. Kada dodate gas do daske pustite ručnu kočnicu. Sada ide najteži deo: nastavite do polovine kosog dela platforme, onda napravite oštar zaokret na desno tako da skrenete desno u vazduhu, i dospete na betonski blok blizu ulaza. Ovaj snimak vam može pomoći - tu je Lara u odgovarajućoj početnoj poziciji; treba da dospete na onaj sivi blok u gornjem desnom uglu.

NAPOMENA: vrlo malo ljudi je uspelo ovo da izvede, i izgleda da uspeva samo na Sony Playstation-u, tako da nemojte reći da niste bili upozoreni!

[Larina kuća]

[Tomb Raider III]

[Lost Artifact]