Nivo 18: HOME SWEET HOME (Dome, slatki dome)

Neprijatelja: 16 Predmeta: 34 plus sačmara (nema tajni)

(Kod nađenih predmeta, za sve nivoe, broj u zagradi pokazuje ukupan zbir uključujući ekstra predmete koji se dobijaju za pronalaženje sve tri tajne.)

Ovaj kratki nivo počinje sa Larom opet kod kuće, koja se divi svojoj novoj nagradi. Alarmi se uključuju kada dva kombija puna Fiama Nera plaćenika upadaju na imanje. Požurite na drugu stranu kreveta i otključajte oružarnicu. (Lara već ima ključ, ali nema nikakvog oružja niti municije.) Unutra je SAČMARA (u dalekom levom uglu zajedno sa čaurama.) Na istoj polici u ormanu ima još municije – ukupno 27 kutija čaura za sačmaru – zajedno sa 2 kutije signalnih raketa i jednim malim i 2 velika paketića za prvu pomoć. Možda nećete stići da sve pokupite odjednom, pa prvo uzmite sačmaru i nešto municije.

Dvojica propalica i jedan pas će prvi ući u spavaću sobu kroz vrata levo. Da bi borba bila jednostavnija, ostanite u ormanu i čekajte, upucavajući svakog čim se pojavi. Onda pokupite stvari koje niste odmah stigli da uzmete. Kada izađete u spavaću sobu, još jedan provalnik će ući kroz terasu desno. On ima kutiju čaura za sačmaru.

Pođite niz stepenice. Zavisno od toga koliko dugo ste se zadržali u spavaćoj sobi, još 2 loša momka će možda ići uz stepenice. U suprotnom ćete ih sresti na vratima. Još 2 psa i 4 provalnika čekaju napolju. Možete ih namamiti izlazeći napolje kroz vrata i povlačeći se natrag u kuću. Jedan od ovih tipova ima mali paketić. Još 2 tipa i pas se pojavljuju kada priđete niskoj živoj ogradi levo od vrata. Pratite stazu prema terenu za vežbanje. Negde na pola puta prevrnite se i krenite natrag. Konačni neprijatelj, Kolt - tip sa 2 velika pištolja, će vas slediti. Njega je teško ubiti ali kada padne, to je kraj igre. Sada na tuširanje da se sredite i opustite.

[Prim.prev. Ako se Kolt ne pojavi na stazi, idite skroz do terena za vežbanje i on bi trebalo da dođe sa suprotnog kraja terena. Inače, potrebno je oko 5 metaka iz sačmare da ga oborite.]

Čestitam! Uspeli ste!

[Prethodni nivo]

[Spisak svih nivoa]