Tibet pešice sa snimcima

UVOD: Dosta ljudi je pitalo da li je moguće preći izvesne delove ovog Tomb Raider 2 nivoa bez motornih sanki. Zapravo, moguće je rešiti ceo nivo pešice.

Odaberite verziju samo sa tekstom ili sa slikama. (Ova druga je prepuna korisnih snimaka.)


Opis je isti kao i obično dok ne dođete do kolibe sa dva naoružana tipa i motornim sankama. (Ako ste se zaglavili ili vam je teritorija nepoznata, pogledajte kompletan opis.) Nisam navela svaki predmet koji treba pokupiti u ovom tekstu, ali ako se plašite da biste mogli nešto propustiti, kompletan opis vam daje sve detalje.

Kada ubijete momke ispred kolibe i pokupite figuricu zmaja kod zagrađenog prolaza desno od kolibe, pođiteu pećinu levo. Posle nekog vremena naići ćete na još jednog lošeg momka. Ubijte ga i nastavite do velike otvorene oblasti sa rampama. Popnite se na zid na dalekoj strani i skočite da uhvatite mali ulaz u zidu. (Ovo je levo od otvora sa 2 siva bloka.) Pratite prolaz do pećine u kojoj treba da ubijete 2 leoparda. (Prim.prev. Ili, ako hoćete da izbegnete leoparde, stanite na nisku rampu u dalekom desnom uglu, i popnite se pored desnog od dva bloka.)

Idite dalje dok ne dođete do provalije. Skočite preko na desnoj strani gde je procep manji. U slučaju da niste vešti u ovome, moraćete se pažljivo pripremiti za skok. Hodajte do ivice pa odskočite jednom. Potrčite i skočite, pa pritisnite Akciju u poslednjem trenutku da zgrabite platformu preko puta. Popnite se i nastavite da pešačite.

Uskoro ćete doći do oblasti sa procepom u sredini i stazama na obe strane. Idite desno, prateći stazu dok ne dođete do ćorsokaka. Popnite se ledenim merdevinama i povucite prekidač da otvorite kapiju napred. Siđite dole i sredite 2 tipa, jednog na drugoj strani provalije i drugog koji vam se približava stazom. Zaokrenite, pratite levu stazu i skočite iz zaleta preko provalije. Idite kroz kapiju koju ste malopre otvorili, krenite niz rampu kroz tunel, pa preko visoke, uzane staze, gde ćete sresti još jednog lošeg momka.

Posle ovoga ćete doći do velikog procepa, koji se može preći samo uz pomoć motornih sanki. Zato skočite na platformu desno od otvora, uzmite zelenog zmaja, okrenite se i ubijte 2 leoparda na rampi, pa siđite ledenim merdevinama do dna kanjona. Dole su još 3 leoparda. Kada budu mrtvi, popnite se merdevinama do otvora na drugoj strani.

Napred je velika provalija sa snežnim gromadama poređanim gore. Krenite ka desnoj strani otvora i pustite sneg da se skotrlja. Skocite na padinu iznad ledenih merdevina (gde su snežne gromade upravo prošle), skliznite i uhvatite ivicu. Siđite dokle možete, pustite se i uhvatite platformu ispod. Popnite se i uzmite ključ od pokretnog mosta. Siđite u mali otvor i ubijte proplicu iza ledenog zida. Idite u sledeću sobu, aktivirajte viseće ledenice i povucite prekidač da otvorite kapiju. Popnite se opet ledenim merdevinama do otvora pored velikog procepa do oblasti sa snežnim gromadama.

Ovoga puta stanite na desnu stranu otvora i skočite iz zaleta da uhvatite suprotnu stranu. Popnite se i nastavite do oblasti pokretnog mosta. Upotrebite ključ da podignete most, popnite se gore i pređite ga. Oprezno pretrčite oblast sa lavinama i nastavite napred na levo. Posle eksplozije, idite do ivice sledeće povalije, skočite na sneg levo, skliznite i uhvatite ivicu. Pomerajte se preko jame, popnite se i krenite kroz otvor natrag u oblast pokretnog mosta.

Pokupite ključ od kolibe na zemlji blizu gomile snega i pobrinite se za propalicu na sankama. U sličaju da je niste zapamtili iz običnog opisa, možete pronaći sigurno mesto na snežnom bloku desno od ključa. Postavite Laru prema prednjem delu ovog bloka i propalica će moći da vozi iza nje ali neće moći da je pregazi.

Sada se vratite do kolibe putem kojim ste došli. Idite do provalije sa otvorom pećine desno i oblasti sa snežnim gromadama gore levo. Ovoga puta je propcep suviše veliki da bi ga preskakali pošto je blok sa koga biste skočili niži nego onaj na suprotnoj strani. Zato umesto toga skočite na padinu desno, skliznite, uhvatite ivicu i pomerajte se desno dok ne budete iznad ledenih merdevina. Siđite, pustite se da uhvatite otvor ispod, i nastavite do duboke provalije.

Popnite se ledenim merdevinama na suprotnoj strani i skočite na rampu sa mrtvim leopardima. Nastavite do sledećeg procepa, koji ćete opet preći uz pomoć običnog skoka iz zaleta. Produžite do sledećeg procepa i pređite ga s leve strane, koristeći skok iz zaleta sa hvatanjem.

Nastavite pored mrtvih leoparda i sivih blokova, kroz otvorenu oblast sa rampama i u sledeću pećinu. Kada dođete do niske snežne platforme, spremite oružje da ubijete 2 leoparda iznad. Produžite do kolibe i upotrebite ključ da je otvorite.

Sledeći deo opisa je isti kao i originalna verzija. Nije važno da li ste išli motornim sankama ili ne. U svakom slučaju upotrebite prekidač u kolibi da otvorite obližnju kapiju, idite kroz nju u sledeću otvorenu oblast gde ćete ubiti još jednog tipa na motoru. Onda nastavite do još jedne duboke provalije. Skočite i uhvatite platformu levo, pomerajte se do druge strane, siđite niz merdevine, izbegnite lavine i uzmite zlatnog zmaja.

Popnite se opet gore i produžite do sledeće otvorene oblasti sa još tipova na motornim sankama koji hoće da ubiju Laru. Popnite se na zid desno da ih upucate sa bezbednog mesta. Idite do dna, pomerite blok i uđite, ubijte snajperistu ispod, pa siđite do izlaza. MOŽETE voziti motorne sanke u bazen i iskočiti pre nego što stigne do vode. Ali ovo je 'Tibet pešice', pa umesto toga dođite do desne strane ivice litice. Okrenite se, odskočite i uhvatite ivicu, i pomerajte se skroz do zida levo. Spustite se na sneg ispod. Lara će skliznuti do ravnog mesta na ledenoj platformi. Okrenite se (tako da je Lara leđima okrenuta ka bazenu) i opet se spustite, ili skočite iz zaleta sa ugla ledene platforme da Lara upadne u vodu. Plivajte preko bazena do daleke leve strane. Uđite u mali tunel u uglu. Pratite ga do sledećeg nivoa.

[Sledeći nivo]

[Spisak svih nivoa]