Dosije Lara Kroft - homepage
Larina oružja u Tomb Raider I i Unfinished Business - biranje i upotreba
  Tomb Raider   Lara Kroft   Download   Desktop   Linkovi
   
Pokreti Strategije i saveti Patches Demo nivoi Varanja

Pištolji [Pistols]

Pištolji [Pistols]
Ne naročito moćni, ali imaju neograničenu municiju. Možete ciljati s njima dok trčite i skačete. Možete držati metu na nišanu ako držite pritisnutu Akciju, pa čak i ako Lara ne vidi neprijatelja, pucaće u njega kada se vrati u domet. Zapamtite da pustite Akciju da uzmete drugog neprijatelja na nišan. Pištolji se mogu takođe upotrebiti umesto signalnih raketa u mračnim oblastima.
Sačmara [Shotgun]
Moćna ali se sporo puni i teško je ciljati u pokretu. Najbolja je za nenaoružane neprijatelje izbliza (npr. 2 metka će oboriti lava ili pantera)

Magnumi [Magnums]
Slični pištoljima samo malo brže pucaju. Držaće metu na nišanu ako držite taster za Akciju (Ctrl) pritisnut. Možete ciljati i pucati dok trčite i skačete.
Uziji [Uzis]
Vrlo brzo pucaju, pa su savršeni za teže neprijatelje. Možete ciljati dok trčite i skačete. Drže neprijatelja na nišanu ako držite Akciju.

 

. x

Pištolji [Pistols]

Sačmara [Shotgun]

Magnumi [Magnums] Uziji [Uzis]

Dva osnovna pravila važe: Odaberite odgovarajuće oružje za posao i štedite municiju.

Na početku igre, verovatno nećete imati mnogo izbora – pištolje, i možda sačmaru. Kasnije, imaćete razna oružja na raspolaganju pa ćete morati da odredite neke prioritete. Možda ćete biti u iskušenju da koristite moćna oružja čim ih pronađete, ali ne zaboravite da su neprijatelji u višim nivoima veći i opasniji, pa ih je teže ubiti.

Ponekad nije važno koje oružje koristite, ali određeni neprijatelji se mogu lakše srediti određenim oružjima. Neke opšte savete ćete naći dole, kao i nekoliko preporuka za posebne slučajeve u opisima za svaki nivo. Nesumnjivo ćete i sami smisliti svoje sopstvene metode.

Upucavanje ribe (ili čega već) u buretu. U TR1, neprijatelji se ne mogu peti. Znači stvorenja na zemlji ne mogu doći do vas ako se popnete na blok ili platformu. U TR1 neprijatelji u vodi vas ne mogu uhvatiti na zemlji, i obrnuto. Zato se popnite višlje i onda upotrebite pištolje da ih dokrajčite. Nekoliko izuzetaka: očigledno ako neko ili nešto puca na vas, odaberite moćnije oružje. Takođe, ljudi mogu pucati u Laru kada je u vodi, pa ćete u ovom slučaju morati da izađete da ih sredite.

Korišćenje Lare kao mamca. Ako mislite da dole ima neprijatelja ali se još nisu pojavili, možete odskočiti i visiti držeći se za ivicu da bi ih namamili. Onda se popnite i sredite ih. Ovo pali i sa neprijateljima u vodi kao što su krokodili i barakude.

Sređivanje ljudskih neprijatelja. U TR1, postoje mesta gde ljudski neprijatelji neće da umru bez obzira koliko pucate u njih. Pjer Dipon (Pierre Du Pont) se ne može ubiti pre kraja 9. nivoa (Tomb of Tihocan), a Larson neće umreti do kraja 12. nivoa (Sanctuary of Scion). Zato kada sretnete ove tipove ranije, ne trošite dobru municiju. Pucajte u njih iz pištolja dok ne pobegnu ili ne počne scena. Međutim, u 13. nivou (Natla's Mines) ćete morati eliminisati nekoliko ljudskih neprijatelja brzo, pa koristite oružje koje vam odgovara.Vrh stranice

 

© 2000 Dosije Lara Kroft: www.laracroft.co.yu