Dosije Lara Kroft - homepage
Tomb Raider
  Tomb Raider   Lara Kroft   Download   Desktop   Linkovi
   
Opis Pokreti Oruzja Strategije i saveti Varanja Patches Demo nivoi Tomb Raider

Pljačkaš grobnica

Lara Kroft se upravo vratila sa lovačkog puta u Himalajima gde je sredila jetija visokog 4 metra, i sada traži nove izazove. Dok uživa u odmoru, kontaktira je Džeklin Natla, bogata poslovna žena, koja ubeđuje Laru da pronađe tajanstveni artifakt iz Kualopekove grobnice u Peruu. Scion
Ne gubeći vreme, Lara polazi u potragu da nađe jedan od tri dela drevnog Atlantiskog Skiona, izuzetno moćnog talismana. Posle otkrivanja fragmenta, stvari postaju gadne, i Lara se nalazi licem u lice sa jednim od Natlinih plaćenih ubica. Koristeći svoju pamet, snalažljivost i atletsku snagu, Lara uspeva da ga savlada.
Istražujući razloge zašto bi je Natla prevarila, ona otkriva tajnu koja potiče iz vremena pre zore zabeleženog vremena o izdaji koja je uništila civilizaciju Atlantide i katastrofama koje su zadesile svet kada je Atlantida pala.


Ovde je sve počelo. 1996. igrači kompjuterskih igrica širom sveta su prvu put imali priliku da vide neustrašivu britansku avanturistkinju Laru Kroft. Igra uključuje 15 velikih nivoa, u kojima Lara istražuje drevne ruševine u Južnoj Americi, Grčkoj, Egiptu i na kraju u samoj Atlantidi.

Tomb Raider je bila jedna od prvih igara koja je uspešno izmešala akciju i avanturu. Igra se usredsređuje na istraživanje i rešavanje zagonetki, ali ima i dosta borbe. Po današnjim standardima grafika je primitivna; ipak, postoje zakrpe (patches) za mnoge 3dfx kartice. (Pogledajte ovde za informacije o njima.)

Snimanje pozicije: PC i Mekintoš verzije imaju neograničeno snimanje pozicije. U Sony PlayStation i Sega Saturn verziji, morate sakupiti 'save crystal' (kristal) svaki put kada želite da snimite poziciju.

Tajne: Broj tajni u svakom nivou je različit (od 1 do 5). One se sastoje od municije, paketića za prvu pomoć, kristala (samo na PSX) i povremeno oružja. Zvonce se oglasi kada pronađete tajnu, i ekran sa statistikama na kraju svakog nivoa pokazuje broj tajni u nivou i koliko ste njih vi pronašli. Nema bonusa za pronalaženje svih tajni u jednom nivou ili celoj u igri.

Grad Vilkabamba - City of Vilcabamba
Izgubljena dolina - Lost Valley
Manastir sv. Frenisisa - St. Francis' Folley

Dodatni nivoi: Drugo izdanje za PC i Mekintoš, Tomb Raider Gold, uključuje četiri dodatna nivoa. Ovi nivoi se takođe mogu besplatno skinuti sa Interneta. Detalji su na stranici za Unfinished Business.

MUZIKA: Verzija "Tomb Raidera" za Sony PlayStation ima više muzike nego verzija za PC. Posle duge potrage, uspela sam da pronađem tu muziku u MP3 formatu. Ukoliko vas interesuje, možete je skinuti sa www.meode.com sajta.

Lara i vodic u Andima - ovde je sve pocelo...Minimalni hardverski zahtevi:
* Pentium 60 procesor (90 MHZ se preporučuje)
* 8 MB RAM potrebno
* 2X CD-ROM drajv potreban
* većina zvučnih kartica podržana
Vrh stranice

 

© 2000 Dosije Lara Kroft: www.laracroft.co.yu